Tarkastus

Ajoissa toteutettu hoito kannattaa

Säännöllinen suun ja hampaiden tarkastaminen on tärkeää, vaikka mitään erityisiä vaivoja ei olisikaan. Useat hampaiston sairaudet ovat oireettomia, ja niiden hoidossa pääsee helpommalla, kun ne havaitaan ajoissa. Esimerkiksi pienen reiän voi vielä paikata, kun taas isompi saattaa vaatia jo juurihoidon. Tarkastuksessa tutkitaan hampaiden reikiintymisen lisäksi myös ikenien ja hampaiden kiinnityksen kunto, suun limakalvot sekä purenta. Kaikkia hampaiston ongelmia ei pystytä ulkoisesti havaitsemaan, joten lisäksi otetaan tarvittavat röntgenkuvat.

Tarvitseeko tarkastuskäyntiä jännittää?

Tarkastaminen ei lähtökohtaisesti tunnu miltään, mutta mikäli ikenet ovat tulehtuneet, voi niiden tutkimus aiheuttaa pientä kipua. Tähänkin voidaan käyttää pintapuudutusta. Toisille tarkastuksen jälkeen on tärkeää kerätä rohkeutta itse toimenpidekäyntiä varten. Toisia taas helpottaa, että heti ensikäynnillä tehdään esimerkiksi paikkaus, jolloin toimenpiteeseen liittyvästä jännityksestä pääsee heti eroon. Otamme tässäkin asiassa toiveesi huomioon.

Ykköshammas

Mikkolantie 1
33470 Ylöjärvi

Katso yhteystiedot

Ajankohtaista

Olemme avoinna myös viikonloppuisin, voit tarkistaa vapaat ajat nettiajanvarauksesta tai soittamalla! Hinnat ovat samat kuin arkena.