Paikkaus

Paikkaus on yleisin hammaslääkärin tekemä toimenpide

Mikäli hampaassa on reikä tai lohkeama, hammasta voi vihloa, mutta useimmiten tavallinen reikä on täysin oireeton, eikä sitä välttämättä voi sijainnin, esimerkiksi hammasvälin, vuoksi nähdä tai tuntea kielellä. Mikäli hampaassa on jo särkyä, on paikkaamisen suhteen usein jo liian myöhäistä. Tällöin juurihoito tai hampaan poisto voi olla tarpeen.

Paikkauksen työvaiheet

Ennen paikkausta hampaasta puhdistetaan reikiintynyt osuus, minkä jälkeen hammas käsitellään kiinnitysaineilla. Varsinainen paikka-aine on aluksi juoksevaa, mutta se kovetetaan sinisen valon avulla. Lopuksi paikka viimeistellään purentaan sopivaksi ja terävät reunat hiotaan pois. Otamme mahdolliset toiveesi paikan muodon ja värin suhteen huomioon. Meillä saat halutessasi aina puudutuksen. Joskus paikkaus voi kuitenkin sujua helposti ja kivuttomasti ilman puudutusta.

Keraamiset paikat ja kruunut vaihtoehtona paikkaukselle

Jos tavallisen paikan kestävyys olisi jossain hampaassa erityisen huono, voidaan hampaaseen tällöin tehdä keraaminen paikka (esim. Cerec) tai kruunu. Tämä on normaalia paikkaa kestävämpi, mutta myös kalliimpi vaihtoehto. Käymme vaihtoehdot ja hinnat aina läpi, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen päätöksen tavallisen paikkaamisen ja laboratoriovalmisteisten vaihtoehtojen välillä.

Ykköshammas

Mikkolantie 1
33470 Ylöjärvi