Hampaan poisto

Hampaan poisto on joskus paras vaihtoehto

Hampaan poisto on usein vaihtoehto juurihoidolle. Keskustelemme aina näissä tilanteissa potilaan kanssa. Osalle on tärkeää säilyttää hammas, toisille taas hampaan poiston tuoma nopea apu on tärkeämpää. Käymme aina yhdessä läpi millainen ennuste juurihoidolle ja sen jälkeiselle korjaukselle on. Mikäli juurihoidossa olisi odotettavissa esimerkiksi juurten muodon vuoksi merkittäviä ongelmia, tai omaa hammasta on reikiintymisen vuoksi liian vähän jäljellä paikkausta tai muuta korjausta varten, suosittelemme hampaan poistoa. Lopullisen päätöksen tekee aina potilas, mutta annamme perusteelliset tiedot päätöksen tekemistä varten. Hampaan poisto on edullisin ja nopein tapa hoitaa kivulias tai oireettomasti tulehtunut hammas. Jälkiongelmia, kuten uusintatulehduksia tai lohkeamisia ei tällöin ole odotettavissa.

Hammas kuvataan ennen poistoa

Hoito on kuitenkin peruuttamaton, eikä omaa hammasta saa enää takaisin, joten pohdinta on aina tarpeen. Mikäli hampaan juuri on kokonaan halki tai kyseessä on huonossa asennossa oleva viisaudenhammas, on poisto käytännössä ainoa vaihtoehto. Hammas kuvataan aina ennen hampaan poistoa. Yleensä riittää yksittäisen eli poistettavan hampaan röntgenkuvaus, mutta joskus tarvitaan OPTG-kuvausta.

Vaativat poistot ja leikkaukset

Olemme erikoistuneet vaativiin hampaan poistoihin sekä leikkauksellisiin hampaan poistoihin. Meiltä saat näissä tilanteissa nopean avun, esimerkiksi kipeä puhkeamaton viisaudenhammas voidaan leikata vielä samana päivänä. Vastaanottomme uudella panoraamaröntgenillä (OPTG) saamme puhkeamattomatkin hampaat kuvattua ja poistoon voidaan ryhtyä heti kuvauksen jälkeen.

Ykköshammas

Mikkolantie 1
33470 Ylöjärvi