fbpx
Palvelut2022-06-21T11:59:34+03:00

Hammaslääkäripalvelut

Tarkastus

Säännöllinen suun ja hampaiden tarkastaminen on tärkeää, vaikka mitään erityisiä vaivoja ei olisikaan. Tarkastuksessa tutkitaan hampaiden reikiintymisen lisäksi myös ikenien ja hampaiden kiinnityksen kunto, suun limakalvot sekä purenta.

Hoidon suunnittelu

Mikäli et ole käynyt meillä hoidossa aiemmin ja haluaisit kuulla yksittäisestä toimenpiteestä lisää, voit varata hoidon suunnittelukäynnin. Tämän lyhyen käynnin aikana vaivasi tutkitaan, mutta mitään toimenpiteitä ei tehdä.

Paikkaus

Mikäli hampaassa on reikä tai lohkeama, hammasta voi vihloa, mutta useimmiten tavallinen reikä on täysin oireeton, eikä sitä välttämättä voi sijainnin, esimerkiksi hammasvälin, vuoksi nähdä tai tuntea kielellä.

Työterveyshammashoito ja yrittäjän hammashoito

Työterveyshammashoidon kautta tehty tavanomainen hammashoito on yritykselle verovähennyskelpoinen kulu ja työntekijälle veroton etu. Hoitopalvelujen laajuus ja hoidon järjestely sovitaan joustavasti yrityskohtaisesti.

Kuvantaminen

Hammashoidon yleisin röntgenkuvaus on sivualueen kuvaus (Bitewing), joka otetaan usein tarkastuksen yhteydessä. Kuvauksessa levykkeet asetetaan pidikkeen avulla takahampaita vasten. Kuvista voidaan nähdä reikiintyminen myös vanhojen paikkojen alta.

Juurihoito

Jos hampaasi on kipeä tai aristaa purressa, voi kyseessä olla juurihoitoa vaativa tilanne. Liian isoksi kasvaneen reiän myötä bakteerit ovat voineet päästä hampaan ytimeen, jossa hermot ja verisuonet ovat.

Hampaan poisto

Hampaan poisto on usein vaihtoehto juurihoidolle. Keskustelemme aina näissä tilanteissa potilaan kanssa. Osalle on tärkeää säilyttää hammas, toisille taas hampaan poiston tuoma nopea apu on tärkeämpää.

Puudutukset

Suussa ja hampaistossa voidaan käyttää erilaisia puudutuksia. Yleisin puudutus on paikallispuudutus eli infiltraatiopuudutus. Siinä puudutusaine viedään neulan avulla hampaan viereen.

Purentakiskohoidot ja puremalihashieronta

Suun- ja leukojen alueen oireet eivät aina johdu hampaista, vaan syynä voivat olla myös purentaongelmat. Purentaperäisissä vaivoissa hoitona on usein purentakisko, jota pidetään ylähampaita vasten yöaikaan.

Hammashoito ennen leikkauksia ja lääkehoitoja

Hampaiston bakteerit kulkeutuvat herkästi muualle elimistöön. Hammaslääkärin tutkimus ja hoito ovat tästä syystä erityisen tärkeitä ennen muualle elimistöön kohdistuvia leikkauksia sekä voimakkaiden lääkehoitojen aloituksia.

Go to Top