Kuvantaminen
Sivualueen röntgen
Hammashoidon yleisin röntgenkuvaus on sivualueen kuvaus (Bitewing), joka otetaan usein tarkastuksen yhteydessä. Kuvauksessa levykkeet asetetaan pidikkeen avulla takahampaita vasten. Takahampaiden leveyden vuoksi hammasvälien reikiintyminen voi jäädä havaitsematta ilman sivualueen röntgenkuvia. Lisäksi kuvista voidaan nähdä reikiintyminen myös vanhojen paikkojen alta.
Yksittäisen hampaan röntgen
Yksittäisen hampaan röntgenkuva otetaan yleensä särkevästä tai muutoin oireilevasta hampaasta. Kuvasta nähdään reikiintymisen lisäksi myös hampaan juuren ympärillä oleva mahdollinen tulehduspesäke sekä vanhojen paikkojen syvyys. Myös osa juurten murtumista voidaan havaita, mutta kuvaussuunnan vuoksi osaa murtumista ei voi kuvasta nähdä. Yksittäisen hampaan kuvassa näkyvät nimestä huolimatta aina myös viereiset hampaat.
Koko leuan röntgen
Koko leuan röntgen (ortopantomografia, panoraamaröntgen, panoraamatomografia, OPTG, OPG, PTG, monta nimeä ja lyhennettä, tarkoittavat samaa) on paras röntgentutkimus koko hampaiston kunnon selvittämiseen. Kuvasta näkyvät kaikki hampaat juurineen, sekä leukojen luiset rakenteet, leukanivelet ja poskiontelot. Puhkeamattomat tai osittain puhjenneet hampaat (erityisesti viisaudenhampaat) kuvataan OPTG:lla.