Iensairauksien hoito, hammaskiven poisto ja hampaiden valkaisu

Iensairaudet aiheuttavat koko elimistöön vaikuttavan jatkuvan tulehdustilan

Iensairaudet aiheuttavat koko elimistöön vaikuttavan jatkuvan tulehdustilan. Erityisen tärkeää iensairauksien hoito on, jos kärsit diabeteksesta tai sydänsairauksista. Hampaiden harjaus kaksi kertaa päivässä sähköhammasharjalla sekä hammasvälien puhdistaminen luovat pohjan onnistuneelle iensairauksien hoidolle.

Hammaskiven poisto on yleisin iensairauksiIn liittyvä hoito

Hammaskiven poisto on yleisin iensairauksiIn liittyvä hoito. Kaikilla ei välttämättä muodostu varsinaista ”kovaa” hammaskiveä. Tästä huolimatta ientaskut on tärkeä puhdistaa pehmeästä plakista ultraäänellä tai perinteisillä välineillä, sillä näitä alueita ei kotikonstein pysty puhdistamaan. Otamme toiveesi huomioon hammaskiven poistoon liittyvien hoitovälineiden valinnassa. Toisilla ultraääni aiheuttaa voimakasta vihlomista, toisilla taas hammaskiven ”rapsuttaminen” tuntuu ikenissä kivuliaalta. Tarvittaessa voimme käyttää joko tavallista puudutusta tai pintapuudutusta.

Ientulehduksen ja parodontiitin merkit

Jos ikenesi vuotavat verta harjatessa tai punoittavat, on kyse usein ientulehduksesta tai hampaiden kiinnityskudoksen tulehduksesta eli parodontiitista. Jos hampaissa on lisäksi selvää liikkuvuutta, on kyseessä parodontiitti, mutta muutoin ientulehduksen ja parodontiitin välistä eroa ei pysty itse huomaamaan.

Parodontiitti

Hammastarkastuksessa tutkitaan hampaiden ientaskut, eli mitataan, montako millimetriä näkyvän ienrajan ja hampaaseen kiinnittyvän ikenen välillä on ”tyhjää” eli hampaaseen kiinnittymätöntä ientä. Normaalitilanteessa ientaskujen syvyys on 1-3 mm. Alkuvaiheen parodontiitissa ientaskut voivat olla 4-5 mm syvyisiä. Nämä saadaan käytännössä aina hyvin hoidettua. Yli 6 mm ientaskut sen sijaan ovat haastavampia hoitaa ja vaativat usein tiheämpää hoitokäyntien väliä. On tärkeää, että ientaskut on merkattu hammaskarttaan, jotta jokainen hammas osataan puhdistaa oikealta syvyydeltä. Hoitamaton parodontiitti voi johtaa hampaiden menettämiseen, joten on tärkeää hakeutua hoitoon ajoissa.

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisua varten varataan ensin konsultaatiokäynti, jossa valitaan sopiva valkaisumenetelmä ja käydään läpi hoidon kulku. Mikäli haluat keskustella valkaisusta puhelimitse, voit jättää soittopyynnön suuhygienistille. Puhelinkonsultaatio on maksuton. Puhelinkonsultaation jälkeen voidaan varata myös suoraan aika valkaisuun ilman konsultaatiokäyntiä, mikäli käynnit vastaanotolla on hankalaa järjestää.

Ykköshammas

Mikkolantie 1
33470 Ylöjärvi